Metro
Metro Nieuws 25 aug 2019 / 10:30 uur

PewDiePie eerste Youtuber met 100 miljoen abonnees

Met video’s die maar liefst 23 miljard keer bekeken zijn, gaat het YouTuber PewDiePie (Felix Kjellberg) voor de wind. Ook is het YouTubekanaal van de Zweed sinds vandaag, 25 augustus, de 100 miljoen abonnees gepasseerd. Hij is de eerste YouTuber ooit die dit gehaald heeft.

Sinds 2013 had Kjellberg het grootste account op YouTube. Daar dreigde in 2018 echter verandering in te komen toen het YouTubekanaal van een Indiase filmproductiemaatschappij, T-Series, er steeds meer volgers bijkreeg.

PewDiePie eerste Youtuber met 100 miljoen abonnees.
PewDiePie streed met T-Series om wie het eerste 100 miljoen abonnees zou hebben. Foto: ANP.

Genoeg reden voor Kjellberg en zijn fans om een strijd te ontketenen voor wie het eerste de 100 miljoen abonnees zou halen. De strijd nam grote proporties aan en andere YouTubers steunden Kjellberg door de slogan ‘subscribe to PewDiePie’ te delen.

Het hielp, want het aantal abonnees van Kjellberg nam enorm toe. Toch bleef ook T-Series er volgers bij krijgen.

Op 31 maart 2019 gaf Kjellberg de strijd op. Hij feliciteerde in een video het Indiase kanaal met de winst. Hoewel Kjellberg de handdoek in de ring gegooid had, bleven zijn fans volgers ronselen door de slogan te verspreiden.

Aanslag

Daar kwam echter een einde aan op 28 april. Toen had de terrorist tijdens de aanslag Christchurch (Nieuw-Zeeland), waarbij 49 mensen om het leven kwamen, dezelfde leus ‘subscribe to PewDiePie’ geroepen tijdens de livestream die hij van zijn daad maakte.

„Dat mijn naam in verband wordt gebracht met zoiets verachtelijks heeft mij meer beïnvloed dan ik heb laten zien. Ik wilde hier eerder nog niet over praten", zei Kjellberg over het incident. Hij riep zijn volgers op om te stoppen met het verspreiden van de slogan en er kwam een definitief einde aan de strijd.

PewDiePie eerste Youtuber met 100 miljoen abonnees.
PewDiePie ofwel Felix Kjellberg. Foto: ANP.

De maanden daarna was het wat stiller rondom de YouTuber maar in juni kwam Kjellberg keihard terug. Zo maakte hij voor het eerst een video waarin hij Minecraft speelt, iets wat fans al heel lang wilden.

De video was zo’n groot succes dat PewDiePie sindsdien alleen nog maar video’s maakt waarin Minecraft terugkomt.

„Bij Minecraft komt alles samen. Het kanaal heeft meer views dan ooit. Ik vind het leuk om de video’s te maken en er komen meer advertentie-inkomsten binnen dan ooit. Nu ik terug ben bij gaming voelt het alsof de cirkel rond is."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PewDiePie eerste Youtuber met 100 miljoen abonnees
Sluiten