Metro
Metro Nieuws 12 aug 2019 / 07:05 uur

Twee Nederlanders opgepakt op Sziget om drugshandel

Twee Nederlanders zijn afgelopen week in Hongarije opgepakt vanwege handel in drugs. Dat melden Hongaarse media. Het zou gaan om twee mannen van begin twintig die drugs verkochten op het festival Sziget op het Óbuda-eiland in Boedapest.

Kilogram

De Nederlanders zijn aan hun eigen succes ten onder gegaan. De bewaking vond het verdacht dat er zoveel mensen af en aan liepen naar de tent van het tweetal. Het gaat volgens de Hongaarse media ook om de grootste drugsvangst in de geschiedenis van het muziekfestival. Er zou zeker een kilogram aan pillen in beslag zijn genomen.

Twee Nederlanders opgepakt op Sziget om drugshandel
Twee Nederlanders opgepakt op Sziget om drugshandel. Foto: Politie Hongarije.

Levenslang

De advocaten van de Nederlanders zouden hebben verzocht de jongens op borgtocht vrij te laten, maar dat wil de rechter vooralsnog niet.  De aanklager meldt dat „het feit, indien bewezen, kan worden bestraft met een levenslange gevangenisstraf".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee Nederlanders opgepakt op Sziget om drugshandel
Sluiten