Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 aug 2019 / 06:40 uur

Alarm over elektrische voertuigen uit buitenland

Duizenden gebruikers van kleine elektrische voertuigen als stepjes, mini-trikes, skateboards, monowheels en e-skates lopen grote risico’s, omdat deze apparaten niet op de openbare weg mogen rijden. Bestuurders draaien dan zelf voor de kosten op als ze een ongeval veroorzaken, waarschuwt het Verbond van Verzekeraars in De Telegraaf. In het buitenland zijn zulke voertuigen vaak wel legaal.

VVN slaat alarm

Ook Veilig Verkeer Nederland (VVN) slaat alarm omdat ouders geen weet hebben van de regelgeving en lukraak in het buitenland elektrisch speelgoed voor hun kinderen kopen. Onderzoek van de veiligheidsclub wijst uit dat meer dan de helft er niet van op de hoogte is dat lichte elektrische voertuigen hier verboden zijn.

Boete 380 euro

Oneigenlijk gebruik van e-voertuigen kan een boete van 380 euro opleveren. „Bovendien loop je de kans dat het voertuig in beslag genomen wordt. De officier van justitie bepaalt wat ermee gebeurt", aldus het OM.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Alarm over elektrische voertuigen uit buitenland
Sluiten