Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Mannen willen 6000 km roeien voor goede doel

Fietsend zo vaak mogelijk de Alpe d’Huzes op, met het bedrijf zoveel mogelijk sporten voor het goede doel of gewoon even van New York naar Rotterdam roeien. Sportieve weldoeners lijken hun hand er niet meer voor om te draaien. Om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald-huis in Rotterdam, roeien vier fanatiekelingen 6.000 kilometer om geld in te zamelen voor de bouw van het nieuwe huis.

Slagen maken

In 2020 bestaat het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam 35 jaar. Vanwege dit heugelijke feit, is de stichting gaan kijken wat ze rondom deze mijlpaal zouden kunnen doen. Het moest in elk geval iets met water te maken hebben, het huis is namelijk in de vorm van een schip. Fanatiek roeier en oud-marinier Jan van de Werken werd opgebeld en daar lag bijna ineens een plan.

Van de Werken wist meteen dat hij flink wat slagen wil maken voor het nieuwe huis. Samen met Jim Goudman is hij geen vreemde in een roeiboot op zee: de heren wisten al eens van Rotterdam naar Londen te roeien. Ze hadden daarmee 350 kilometer op zee in het lijf.

6000 kilometer

Toch is dit flink langer, de tocht is namelijk 6.000 kilometer. De mannen koesteren sinds Londen al de droom om de oversteek op deze manier te maken. Ze zullen deze barre tocht niet alleen ondernemen, er wordt een team aan roeiers geformeerd door Frank Rekers, ook oud-marinier.

Mannen willen 6000 km roeien voor goede doel
Vier fanatiekelingen gaan 6000 kilometer roeien om geld op te halen voor het Ronald McDonald-huis. /Foto van Samantha Bosdijk

Er wordt gehoopt dat het team om 1 maart 2021 kan vertrekken. In shifts van twee uur zal de tocht van Amerika naar Europa worden gemaakt. Met deze bizarre actie hopen de heren 600.000 euro op te halen. Dat geld komt ten goede aan een Ronald McDonald-huiskamer in het Erasmus MC, waar zorgen en ziekte even vergeten kunnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.