Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 27 aug 2019 / 17:57 uur

Hiddema uit zich: Otten onterecht uit FVD gezet

Henk Otten is ten onrechte uit Forum voor Democratie (FVD) gezet, dat vindt Tweede Kamerlid Theo Hiddema.

Jinek

Hij valt in de uitzending van talkshow Jinek van dinsdag tijdens een van te voren opgenomen item zijn kamerkompaan en partijleider Thierry Baudet af. Die voerde aan dat penningmeester Otten sjoemelde met de financiën, maar Hiddema wijt de breuk aan een botsing van karakters.

Baudet en zijn overgebleven medebestuurder Rob Rooken royeerden Otten, die ook voor FVD in de Eerste Kamer zat, eind vorige maand. Otten nam zijn zetel mee, kreeg bijval van twee andere senatoren en begint met hen en enkele medestanders uit FVD een nieuwe partij.

‘Geen kwaad an’

Hiddema had Otten en diens bondgenoot senator Jeroen de Vries het liefst binnenboord gehouden, „want er zit geen kwaad an". Het waren „persoonlijke sentimenten, temperamenten en humeuren die de doorslag hebben gegeven", stelt de tweede man van FVD in de Kamer. Het had volgens hem niet zo gehoeven.

Volgens Baudet kon de partij niet verder met Otten omdat die met de kas zou hebben gerommeld en zich zou hebben bezondigd aan subsidiefraude. FVD schermde ook met aangifte tegen de in ongenade gevallen medeoprichter, maar daarin ziet de partij bij nader inzien geen heil.

Geen probleem

Hiddema ziet overigens geen probleem in zijn meningsverschil met Baudet. Het partijbestuur gaat nu eenmaal over de ruzie met Otten, voert hij aan. Daar zit Hiddema niet in en Baudet wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hiddema uit zich: Otten onterecht uit FVD gezet
Sluiten