Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 aug 2019 / 08:06 uur

Grote prestatie:’Vlaamse’ reuzenpanda baart tweeling

Het lijkt de week van de reuzenpanda wel! Waar in Nederland twee reuzenpanda’s donderdag nog in totaal twaalf kaarsjes uitbliezen, is in België vrijdag een reuzenpandatweeling geboren.

Pandamama

Het Belgische dierenpark Pairi Daiza, 40 kilometer ten zuidwesten van Brussel, heeft op Facebook gemeld dat pandamama Hao Hao het leven heeft geschonken aan een in goede gezondheid verkerende tweeling.

Foto van de Facebookpagina van dierentuin Pairi Daizi

Ook de vader Xing Hui en broertje Tian Bao zijn blij, schrijven ze. Mensen reageren enthousiast op de prestatie van formaat, van quelles adorables tot Wauw, génial. Bravo à Hao Hao en vele hartjes- en panda-emoji’s.

Het panda-echtpaar Xing Hui en Hao Hao zijn door China in 2014 voor een periode van 15 jaar uitgeleend aan de zoo die dit jaar 25 jaar bestaat. Tian Bao werd er in 2016 geboren. Het is overigens niet zo dat alle reuzenpanda’s voor altijd in de dierentuin blijven: tot dusver zijn elf in gevangenschap levende reuzenpanda’s succesvol in de natuur vrijgelaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote prestatie:’Vlaamse’ reuzenpanda baart tweeling
Sluiten