Metro
Metro Nieuws 10 aug 2019 / 11:03 uur

Evenementen afgelast door stormachtige wind

Omgewaaide bomen, schuttingen en zelfs een circustent: de harde wind zorgt door het hele land voor overlast.

Zeker in het noorden van de provincie Noord-Holland richt de wind schade aan. De windhoos die vrijdagavond over Amsterdam raasde, lijkt vrijdagnacht ook in Noord-Holland te hebben toegeslagen. Diverse evenementen zijn afgelast.

Code geel

Het KNMI heeft voor de kustprovincies code geel afgegeven en de reddingsbrigade adviseert om niet het water op te gaan. In Rijnsburg, Zuid-Holland, gaat de Flower Parade niet door. Vliegveld Midden Zeeland schrapt zaterdag de vliegdagen en Texel moet het nog even doen zonder het HavenVistijn, dat is uitgesteld. Ook de zwemtocht van Den Helder naar Texel op zondag is afgelast.

„Op dit moment verwachten we op het startmoment windkracht 8 en een golfhoogte rond de 2,5 meter. Dat zijn omstandigheden waarbij wij als organisatie de veiligheid van de deelnemers, vrijwilligers en belangstellenden niet kunnen waarborgen", meldt de organisatie.

Kamelen ontsnapt

In het Duitse Neckarsulm stortte vrijdagavond een circustent in. Er raakte niemand gewond, maar 15 kamelen en paarden zagen hun kans schoon om de benen te nemen. De dieren konden worden gevangen. Eén van de paarden overleefde de vlucht niet, door ernstige verwondingen moest het dier worden afgemaakt. Omdat de tent zwaar beschadigd raakte, moest het circus zijn tournee voorlopig stilleggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Evenementen afgelast door stormachtige wind
Sluiten