Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 aug 2019 / 19:19 uur

En de nieuwe ‘Slimste Mens’ van Nederland is…

De nieuwe slimste mens van Nederland is bekend! Vrijdagavond gingen schrijfster Niña Weijers, oud-schaatser en presentator Rob Hadders en cabaretier Kees van Amstel met elkaar de strijd aan in de finale van De Slimste Mens. Uiteindelijk versloeg Rob Hadders de twee andere kandidaten. Hij mag zich vanaf nu de slimste noemen.

Weijers plaatste zich donderdagavond direct voor de grote finale van het seizoen door ‘de slimste van de dag’ te worden.

Wisseltrofee

De vorige winnaar van De Slimste Mens, hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), overhandigde Hadders de prijs, een wisseltrofee. Hadders zal die prijs volgend jaar weer af moeten staan, wanneer een nieuwe slimste mens de quiz wint.

De tv-quiz van KRO-NCRV, waarin historicus Maarten van Rossem met aardige weetjes en op- en aanmerkingen presentator Philips Freriks bijstaat, trekt bijna elke dag flink wat kijkers: vaak tussen de 1 en 2 miljoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
En de nieuwe ‘Slimste Mens’ van Nederland is…
Sluiten