Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 aug 2019 / 19:26 uur

Bruiloftsgast in stoet slaat agent knock-out

Een bruiloftsgast die meereed in een trouwstoet heeft vrijdagmiddag in Rotterdam een agent knock-out geslagen. Toen agenten de stoet controleerden vanwege onnodig toeteren en gevaarlijk rijgedrag, misdroegen enkele feestgangers zich. De politie zegt nog op zoek te zijn naar de man die de collega bewusteloos sloeg. Drie anderen zijn wel aangehouden.

De agent is onderzocht in de ambulance. Het is onduidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn.

Overlast

Rond 16.00 uur kwamen de eerste meldingen binnen over de trouwstoet die voor veel overlast zorgde. De klachten gingen over onnodig toeteren en gevaarlijk rijgedrag, maar ook over bruiloftsgasten die op autodaken zaten en het andere verkeer tegenhielden. Toen agenten de feestgangers op de Maasboulevard wilden aanspreken, gingen ze ervandoor. Op de Westzeedijk werd de stoet alsnog gestopt. Een politieman die een van de gasten wilde aanhouden, werd zo hard geslagen dat hij viel en korte tijd het bewustzijn verloor.

Agenten achtervolgden de trouwstoet die weer verder was gereden. De auto’s werden alsnog stilgezet en zijn drie mannen opgepakt. Een van de auto’s bleek als gestolen geregistreerd te staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bruiloftsgast in stoet slaat agent knock-out
Sluiten