Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Burenruzie: vrouw verft huis knalroze met emoji’s

Voor een vrouw in het Amerikaanse Manhattan Beach ging haar burenruzie zo ver dat zij haar huis fuchsiaroze met emoji’s verfde om wraak te nemen op haar buren.

De Amerikaanse Kathryn Kidd verhuurde haar huis via Airbnb, iets wat volgens de regels van de gemeente helemaal niet mag. De regels stellen namelijk dat huizen niet voor een periode van korter dan 30 dagen verhuurd mogen worden. De buren van Kidd gaven haar aan bij de gemeente en ze kreeg een boete van duizenden dollars, zo melden Amerikaanse media.

Buurtbewoners vertellen dat een paar dagen nadat Kidd de boete had gekregen er ineens schilders bezig waren bij het huis. Het huis werd roze geschilderd. Ook werden er twee levensgrote emoji’s op het huis geschilderd. De buren van Kidd zijn ervan overtuigd dat het een wraakactie is.

„Het is een teken naar mij persoonlijk en naar de andere mensen die in de straat wonen", zegt een buurvrouw in een verklaring. Ze vreest dat het roze huis de waarde van de andere huizen in de straat aantast.

Modestatement

Het huis trekt nogal wat bekijks. „Er zijn veel voetgangers, auto’s, fietsers, mensen die op onze oprit zitten en mensen die filmen", zegt een andere buurtbewoner tijdens een gemeenteraadsvergadering.

Burenruzie: vrouw verft huis knalroze met emoji's.
Burenruzie: vrouw verft huis knalroze met emoji's. Foto: ANP.

Kidd zelf ontkent dat het verven van haar huis een wraakactie is voor de boete die ze heeft gekregen. Ze stelt dat ze het huis een kleur heeft gegeven die ze zelf mooi vindt. De emoji’s zijn volgens haar een modestatement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Burenruzie: vrouw verft huis knalroze met emoji’s
Sluiten