Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 aug 2019 / 18:47 uur

Ajax speelt gelijk bij Vitesse: 2-2

Landskampioen Ajax is de eredivisie voor het derde jaar op rij met een uitglijder begonnen. Het elftal van Erik ten Hag kwam op bezoek bij Vitesse niet verder dan een gelijkspel: 2-2.

In de twee voorgaande seizoenen voorkwam Heracles Almelo dat Ajax de eredivisie met een zege aftrapte (2-1, 1-1). Door het gelijkspel tegen Vitesse reist Ajax met een vervelend gevoel naar Thessaloniki, waar dinsdag de uitwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki op het programma staat.

Problemen

Ajax kwam in de 55e minuut in de problemen toen Riechedly Bazoer tegen zijn oude club scoorde. Hij ontsnapte aan de aandacht van Razvan Marin, die even later ook nog vrij voor het doel van Vitesse hoog over schoot. Met de ingevallen Quincy Promes, David Neres en Noussair Mazraoui kwam Ajax niet meer verder dan een gelijkmaker van Dusan Tadic (2-2). De onzichtbare Kasper Dolberg stuitte vlak voordat hij werd gewisseld nog op uitstekende keepende Pasveer.

Tempo opschroeven

Vitesse kwam in de problemen als het landskampioen het tempo wist op te schroeven. Vooral Donny van de Beek liet dan zien waarom de supporters van Ajax hem dit seizoen liever niet naar Real Madrid zien vertrekken. De middenvelder tekende in de dertigste minuut niet alleen op aangeven van de slordige Hakim Ziyech voor de gelijkmaker, hij verscheen voor rust ook driemaal kansrijk voor doelman Remko Pasveer, zonder te scoren. De keeper van Vitesse kwam ook goed weg toen Daley Blind, spelend op het middenveld, de lat raakte.

Vitesse eindigde het duel met tien man. Bazoer kreeg in de 85e minuut een tweede gele kaart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ajax speelt gelijk bij Vitesse: 2-2
Sluiten