Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 aug 2019 / 18:32 uur

Rellen in Nantes na dood festivalganger

In de West-Franse stad Nantes zijn rellen uitgebroken tussen honderden demonstranten en de politie. De demonstranten waren de straat opgegaan om te protesteren tegen politiegeweld en de onverklaarbare dood van een festivalganger in juni. De politie gebruikte traangas en een waterkanon om de situatie onder controle te krijgen.

Traangas

De menigte verzamelde zich zaterdagochtend aan de oevers van de Loire, waar deze week het lichaam van de 24-jarige Steve Maia Canico werd gevonden. Zijn lichaam lag niet ver van de plek waar hij voor het laatst levend was gezien. Dat was tijdens een nachtelijk evenement op 21 en 22 juni. De politie gebruikte toen traangas om een eind aan het feest te maken. Daarbij vielen zeker tien feestgangers in de rivier de Loire.

Later zaterdag trokken zo’n 1700 demonstranten naar de stad, waarbij barricades werden opgeworpen en ruiten vernield. De politie reageerde met traangas en waterkanonnen toen er projectielen werden gegooid en brand uitbrak.

Gerechtigheid

Bij een portret van de man die nu in heel Frankrijk bekend staat als ‘Steve’, gooiden de demonstranten bloemen in de rivier terwijl anderen borden omhoog hielden met de slogans „Wie doodde Steve?" en „Waar is de gerechtigheid voor Steve?"

Rellen in Nantes na dood festivalganger
Een sticker met 'Waar is Steve?' /ANP

De politie pakte veertig demonstranten op voor gewelddadigheden en wapenbezit. Een politieagent en een demonstrant raakten gewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rellen in Nantes na dood festivalganger
Sluiten