Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 aug 2019 / 09:17 uur

Activisten dreigen met drones bij Heathrow

Het vliegverkeer van en naar de Londense luchthaven Heathrow dreigt volgende maand door de war te worden geschopt door klimaatactivisten. Vanaf 13 september willen ze drones laten vliegen in de voor onbemande toestellen afgesloten zone rond de drukste luchthaven van het land.

Geen gevaar

De activisten willen daarmee de Britse regering onder druk zetten meer maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. De drones zullen volgens de groep ‘Heathrow Pauze’ niet direct in de vliegroutes van toestellen komen en er zal voor niemand gevaar zijn. De toestelletjes zullen op ooghoogte vliegen en de luchthaven krijgt van tevoren een seintje.

Heathrow moest in het verleden al enkele malen het vliegverkeer stilleggen vanwege een of meer drones rond de landingsbanen.

Maatregelen zijn nodig

De luchthaven noemt de dreigende actie ‘illegaal’ en stelde donderdag dat het „begaan van misdrijven en passagiers dwarszitten contraproductief is." Verder zegt Heathrow dat het de mening deelt dat er maatregelen nodig zijn vanwege de klimaatverandering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Activisten dreigen met drones bij Heathrow
Sluiten