Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 3 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

‘1 op de 10 mannen heeft pedofiele gevoelens’

Een op de tien Nederlandse mannen heeft pedofiele gevoelens. Dat blijkt uit een nog niet gepubliceerd onderzoek van de Tilburg University dat in handen is van het Algemeen Dagblad. Meer dan de helft van hen voelt zich aangetrokken tot jongeren van 13 tot 16 jaar.

Voor het onderzoek werden 500 mannen en vrouwen ondervraagd. Van hen gaven 70 mensen aan (zeer lichte) pedofiele gevoelens te hebben. Van de 143 ondervraagde mannen had een op de tien ook sterkere pedofiele gevoelens. „Een handvol heeft ook seksuele handelingen gepleegd met minderjarigen", zegt Stefan Bogaerts, hoogleraar forensische psychologie aan de Tilburg University. „De meeste pedofielen voelen zich wel seksueel aangetrokken tot kinderen, maar gaan niet over tot handelingen."

Pride?

Het Kinderbevrijdingsfront wil vandaag tijdens de pride een flyeractie houden voor pedofielen. Dat is volgens Bogaerts uitzonderlijk, want het taboe op pedofilie is groot: „De meeste pedofielen willen niet naar buiten treden, maar blijven onder de radar. De schaamte is groot.” De flyers werden vorige week ook al tijdens de Pride Walk uitgedeeld, maar ze werden toen in beslag genomen.

De geestelijke gezondheidszorg heeft sinds dit jaar een zorgstandaard voor seksuele stoornissen. Daardoor is het makkelijker om onder meer mensen met pedofilie te behandelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.