Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 aug 2019 / 16:55 uur

Canal Pride Amsterdam ‘vlekkeloos verlopen’

De Canal Parade van de Pride Amsterdam is „vlekkeloos" verlopen, meldt de organisatie, die tevreden terugkijkt op het evenement waarbij een bonte stoet van tachtig kleurige bootjes door de grachten trok. Het spektakel trok volgens de organisatie honderdduizenden bezoekers die van de kades langs de route toekeken. Ook de politie blikt tevreden terug: „Het is heel prettig verlopen. Een fijn feest voor iedereen", zei een woordvoerster.

Roze boodschap

Vertegenwoordigers van lhbt-organisaties, politieke partijen, ministeries en bedrijven voeren mee met een ‘roze’ boodschap. Zo was er een boot van het ministerie van OCW, met minister Ingrid van Engelshoven en travestie-fenomeen Dolly Bellefleur aan boord, een boot van het politienetwerk Roze in Blauw en een Iraanse boot. Ook verscheidene BN’ers waren van de partij onder wie presentator Cornald Maas, zangeres Imca Marina en cabaretier Richard Groenendijk.

Muziek

Voor het eerst was versterkte muziek langs de kant verboden, omdat die voorheen de muziek op de boten overstemde. „Hierdoor stond de parade veel meer centraal en ging alle aandacht naar de boten", zei een woordvoerder van de organisatie. Mensen die zelf met een bootje op de route wilden meevaren, moesten van te voren een speciaal vignet aanvragen om zo de drukte op het water binnen de perken te houden.

https://twitter.com/risa_swisslife/status/1157688297734496256

De Prideweek begon een week geleden met de de Pride Walk, van het Homomonument bij de Westerkerk via de Dam naar het Vondelpark. Zondag is er een ‘closing party’ op de Dam.

Pride Guide

Voor alle Pride-liefhebbers hebben we een speciale Pride Guide gemaakt, vol informatie over de botenparade, een plattegrond, achtergrondverhalen uit de LHBT-scene en interviews met ambassadeurs. De guide, speciaal in pocketformaat, werd zaterdag uitgedeeld langs de route van de Canal Pride en op stations rondom Amsterdam. Heb jij er een kunnen bemachtigen? Zo niet, haal ‘m snel nog!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Canal Pride Amsterdam ‘vlekkeloos verlopen’
Sluiten