Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 9 jul 2019 / 07:09 uur

Twee vliegtuigen botsen op Schiphol

Een vliegtuig van KLM en een toestel van Easyjet zijn dinsdagochtend met elkaar in botsing gekomen terwijl ze op de grond stonden op Schiphol. Volgens een woordvoerster van KLM hebben de toestellen elkaar geraakt bij een zogenaamde ‘pushback’. De vliegtuigen worden dan vanaf de gate naar achter geduwd. Hoe het kan dat de twee vliegtuigen elkaar hebben geraakt, wordt nog onderzocht.

Beide vliegtuigen hebben schade opgelopen. Volgens KLM zijn de passagiers niet in gevaar geweest en zijn er geen gewonden gevallen. De Boeing 737-800 van KLM was klaar om te vertrekken naar Madrid. De luchtvaartmaatschappij gaat de reizigers met een ander toestel naar de Spaanse hoofdstad brengen. Het toestel van Easyjet stond op het punt om naar London te gaan.

Geen verdere vertragingen

De vertraging lijkt vooralsnog vooral effect te hebben op de twee vliegtuigen die erbij betrokken waren. De rest van het vliegverkeer is dinsdagmorgen gewoon min of meer volgens schema vertrokken.

Het voorval heeft dus vooral voor de mensen die in de vliegtuigen aanwezig waren gevolgen.

https://twitter.com/sandiforward/status/1148473752411430914

https://twitter.com/cdngiustino/status/1148465318060265472

Reageer op artikel:
Twee vliegtuigen botsen op Schiphol
Sluiten