Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 26 jul 2019 / 07:44 uur

Politie haalt Duits jongetje (7) uit bloedhete auto

In Vlissingen troffen agenten donderdagmiddag na een melding een zevenjarige jongen aan in een warme auto. De auto was daar door Duitse toeristen geparkeerd. Een ‘levensgevaarlijke’ situatie, noemt de politie het.

Op Facebook plaatste de beduusde politie in Walcheren een berichtje over het voorval. „We hoeven denk ik niemand uit te leggen dat het buiten heel warm was, laat staan in een dichte auto waar de temperatuur al heel snel oploopt.”

Niet mee de winkel in

Een oplettende omstander had volgens de politie de autodeur al opengezet zodat de knul wat meer frisse lucht kreeg. Na een halfuur trof de politie de ouders van de jongen aan. Zij vertelden dat de jongen geen zin had om mee te gaan naar de winkel, waarna de ouders hem in de auto hadden achtergelaten met de ramen op een kier. De auto was volgens de politie niet afgesloten.

„De vraag is of een kind van 7 op tijd kan beslissen de auto te verlaten omdat het te warm wordt”, vraagt de politie zich in het bericht af. Er is melding gedaan bij de Duitse autoriteiten.

Maar hij wilde zelf niet mee de winkel in…Vandaag tijdens de middagdienst een melding dat er op een parkeerplaats…

Gepostet von Politieteam Walcheren am Donnerstag, 25. Juli 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie haalt Duits jongetje (7) uit bloedhete auto
Sluiten