Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 jul 2019 / 12:28 uur

Opnieuw 28 jaar cel en tbs voor Michael P.

Michael P. krijgt ook in hoger beroep 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd. Het gerechtshof in Arnhem heeft hem veroordeeld voor het doden, verkrachten en ontvoeren van Anne Faber.

De straf is gelijk aan de veroordeling die P. een jaar geleden al kreeg opgelegd en komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie. Net als de rechtbank eist het hof dat P. schadevergoeding betaalt aan de nabestaanden van Faber.

Hoger beroep

Ondanks dat P. heeft toegegeven dat hij de 25-jarige Faber eind september 2017 in de bossen bij Soest heeft verkracht en gedood, ging hij toch in hoger beroep. Hij vond zijn veroordeling „vele malen hoger” dan in vergelijkbare strafzaken, aldus NOS. Daarnaast klaagde hij over partijdigheid van de rechters en de handelwijze van de politie bij zijn arrestatie. Die vond hij hard en onrechtmatig.

Faber verdween op 29 september 2017, tijdens een fietstocht in het gebied tussen Soest en Den Dolder. Haar lichaam werd bijna twee weken later op aanwijzing van P. gevonden in een door hem gedolven graf, in de buurt van Zeewolde. De politie was veroordeeld zedendelinquent P. op het spoor gekomen via DNA op de jas van Faber, die tijdens de massale zoektocht na haar verdwijning werd gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw 28 jaar cel en tbs voor Michael P.
Sluiten