Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Kamerlid gepakt met te veel alcohol achter het stuur

Vorige week werd VVD-Kamerlid Wybren van Haga aangehouden met een slok op. Het Kamerlid liep tijdens een verkeerscontrole op de A4 tegen de lamp.

Weinig gegeten

Aan het AD laat Van Haga weten dat de berichtgeving klopt. „Knap waardeloos. Ik had twee wijntjes gedronken en te weinig gegeten.” Tijdens de controle bleek dat het Kamerlid een alcoholpromillage van 0.6 in zijn bloed had. Voor ervaren rijders ligt de grens op 0.5.

Negatief in het nieuws

Naast een rijverbod krijgt Van Haga waarschijnlijk ook een boete. „Ik mocht twee uur niet rijden en zal nog wel een boete krijgen. Maar er is geen sprake van dat ik mijn rijbewijs kwijtraak of een cursus moet volgen. Ik geef wel toe: het is natuurlijk niet de bedoeling en ik raad iedereen af om met alcohol op in de auto te stappen.”

Van Haga zegt in ieder geval zeker te weten dat hij nooit meer met alcohol op achter het stuur gaat zitten. Het Kamerlid kwam eerder al negatief in het nieuws vanwege de ophef die was ontstaan over panden die hij verhuurt in Amsterdam. In acht van de 77 panden woonden te veel huurders en dat was in strijd met de huurregels. Na een intern integriteitsonderzoek bleek dat Van Haga kon aanblijven als Kamerlid omdat hij niet ‘ernstig verwijtbaar’ had gehandeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.