Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 jul 2019 / 06:43 uur

Agenten krijgen oordoppen tegen vuurwerk

De 21.000 politieagenten die moeten werken tijdens de jaarwisseling, krijgen op maat gemaakte oordoppen om hun oren te beschermen. Het kabinet wil namelijk niet overgaan tot een vuurwerkverbod.

Deze maatregelen zijn volgens korpschef Erik Akerboom teleurstellend. Hij stelt zich genoodzaakt extra maatregelen te nemen.

Een veiliger verloop van de jaarwisseling?

De oordoppen die er voor 21.000 agenten moeten komen, zijn het hele jaar bruikbaar en moeten oorsuizen voorkomen. Akerboom zegt dat de aanschaf voortvloeit uit zijn „wens en die van de centrale ondernemingsraad van de politie om agenten veilig hun werk te laten doen tijdens de jaarwisseling".

Akerboom: „Ik zie mij genoodzaakt extra maatregelen te nemen. Gehoorbeschadiging ten gevolge van extreme geluidsbelasting door bijvoorbeeld knallend vuurwerk wordt ermee voorkomen."

Het is volgens Akerboom maar de vraag of de maatregelen echt bijdragen aan een veiliger verloop van de jaarwisseling. „Dit geldt zowel voor het publiek, maar ook voor de duizenden politiemensen en hulpverleners die tijdens de jaarwisseling aan het werk zijn en in de frontlinie staan."

Ook wordt handhaving lastig vanwege de ontstane lappendeken aan maatregelen van ‘toestemming hier’ en ‘verboden daar’ van het afsteken en verkopen van vuurwerk binnen gemeenten, stelt de korpschef.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Agenten krijgen oordoppen tegen vuurwerk
Sluiten