Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

VVD: spullen uit China zijn spotgoedkoop

Spullen opgestuurd uit China zijn te goedkoop, vindt de VVD. Volgens de regeringspartij worden Nederlandse ondernemers hier de dupe van. De VVD wil dat het kabinet ingrijpt als het gaat om Chinese internetwinkels.

„We moeten onze bedrijven beschermen tegen oneerlijke concurrentie’’, spreekt VVD-Kamerlid Arne Weverling. „Het lijkt er sterk op dat we daar nu in falen, omdat er massaal pakketjes uit China verstuurd worden onder de kostprijs. Onze ondernemers kunnen daar nooit tegenop concurreren.’’

Spotgoedkoop

Het zit de VVD dwars dat China zichzelf kwalificeert als ontwikkelingsland, waardoor de Chinezen al jarenlang spotgoedkoop spullen naar Europa kunnen exporteren. Nu worden die posttarieven wel verhoogd, maar dat is volgens de VVD niet genoeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.