Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Trump: ik wist niet dat Meghan Markle gemeen was

Slechts enkele dagen voordat Trump de hand schudt met de leden van het Britse koningshuis, is hij geconfronteerd met uitspraken die Meghan Markle in 2016 over hem deed. Als reactie hierop gaf de Amerikaanse president aan dat hij nooit heeft geweten dat Markle „gemeen” is. Maandag begint Trump aan zijn driedaagse staatsbezoek.

„Dat wist ik niet. Wat kan ik zeggen? Ik wist niet dat ze gemeen was”, reageerde Trump volgens de Britse tabloid The Sun, die de president opzocht in zijn Oval Office. In 2016 zei Markle dat Trump vrouwonvriendelijk en polariserend zou zijn. Daarnaast maakte ze duidelijk dat ze de Verenigde Staten de rug toe zou keren als Trump president zou worden.

Blij met Amerikaanse prinses

Trump is, ondanks haar kritieken, blij dat er een Amerikaanse prinses is. „Dat is mooi en ik weet zeker dat ze het heel goed gaat doen.” Een ontmoeting tussen Markle en de Amerikaanse president zit er tijdens het staatsbezoek in ieder geval niet in. Zij heeft nog zwangerschapsverlof na de geboorte van haar zoontje Archie op 6 mei. Ook hier was de president niet van op de hoogte: „Dat wist ik niet. Ik hoop dat alles goed met haar gaat.”

Klimaatverandering

De ontmoeting tussen Trump en prins Charles belooft een flinke discussie over klimaatverandering op te leveren. „Wij gaan praten. Ik kan zeggen dat wij een van de schoonste klimaten ter wereld hebben. Met onze lucht en ons water gaat het heel goed”, aldus de president. „Wij hopen dat andere landen het ook zo goed kunnen doen. Weet je, het is een grote atmosfeer en als één land slecht is en de anderen goed zijn, worden de goede landen gestraft. En dat is niet eerlijk.”

Maandag wordt Trump officieel welkom geheten door koning Elizabeth, prins Charles en Camilla, waarna op Buckingham Palace een lunch plaatsvindt waarbij prins Harry aanschuift.

Dit wordt de tweede ontmoeting tussen de president en koningin Elizabeth. Vorig jaar bracht hij ook al een bezoek aan Londen en Windsor. „We hebben de eerste keer een heel goed gesprek gehad. We hadden veel interessante dingen om over te vertellen. Het was echt een geweldig bezoek. Mijn moeder was ook dol op de koningin.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.