Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 jun 2019 / 19:25 uur

Leeuwinnen met ruime zege op Australië naar WK

De Nederlandse voetbalsters reizen met het nodige vertrouwen naar Frankrijk om daar deel te nemen aan het WK. In de enige oefeninterland in de aanloop naar dat toernooi won Oranje met 3-0 van Australië. Shanice van de Sanden scoorde twee keer, Vivianne Miedema één keer.

Record

In het stadion van PSV waren 30.640 toeschouwers aanwezig, een record voor een vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland.

Nederland trad aan zonder Anouk Dekker. De centrale verdedigster van Montpellier is voor de eerste WK-wedstrijd op 11 juni in Le Havre tegen Nieuw-Zeeland geschorst. Dominique Bloodworth mocht daardoor in Eindhoven samen met Stefanie van der Gragt warmdraaien in het hart van de defensie.

Uitzwaaiwedstrijd

Nederland kwam in de ‘uitzwaaiwedstrijd’ moeizaam op gang. Linksback Kika van Es raakte al in de vijfde minuut geblesseerd aan haar onderarm. Ze verliet huilend het veld, keerde nog wel even terug met een verband om haar gekwetste pols, maar ze moest zich in de twaalfde minuut alsnog laten vervangen door Merel van Dongen.

Australië, de nummer zes van de wereldranglijst, was in de eerste helft zeker niet de mindere van Oranje, de nummer acht van de FIFA-ranking. Met het nodige geluk bleef keepster Sari van Veenendaal overeind. Op slag van rust opende Van de Sanden met een kopbal de score. Na de pauze was Nederland duidelijk de betere ploeg. Een fraaie treffer van Miedema, die zich knap vrijspeelde, en een doeltreffend schot van Van de Sanden zorgden voor een uitgelaten stemming in het volle PSV-stadion.

Steun van BN’ers

In een videoboodschap maakten BN’ers duidelijk dat ze als een blok achter de leeuwinnen staan en hen zullen steunen tijdens het WK. Onder meer Robin van Persie, Davina Michelle, André Hazes jr., en Ireen Wüst laten hun steun blijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Leeuwinnen met ruime zege op Australië naar WK
Sluiten