Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Mensen willen meer betalen voor ‘duurzaam’ vliegen

Vliegen wordt steeds goedkoper, maar niet duurzamer. We pakken massaal het vliegtuig en dat heeft best wat impact op de natuur. Er worden allerlei maatregelen geopperd om dat terug te dringen. En wat blijkt? Nederlanders zijn best bereid hun steentje bij te dragen. De helft van de Nederlanders wil 25 euro per ticket extra neerleggen om het negatieve effect op het milieu te compenseren.

Compenseren

Dat bedrag is ook wel het maximum, blijkt uit onderzoek van Vliegtickets.nl. Wel vindt 94,4 procent van de ondervraagden het belangrijk om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Nog meer mensen zijn zich bewust van het effect van vliegen op het milieu. Nog geen veertig procent is van plan om wat minder te vliegen. Dat geldt voor 38,5 procent. Maar 44,4 procent blijft net zoveel vliegreisjes maken.

Waarom we allemaal blijven vliegen? 69,9 procent van de respondenten vindt dat ze niet genoeg informatie krijgen over milieumaatregelen vanuit de luchtvaartmaatschappijen. Wel hebben ze ideeën over hoe dat moet: de ondervraagden vindt dat de luchtvaartsector CO2-uitstoot moet verminderen, aan het biobrandstof moet en meer duurzame producten moet gebruiken. Ook moeten ze wat aan het afval doen.

Actief ‘duurzame’ airlines

Hoewel veel mensen bereid zijn om extra te betalen voor hun ticket om negatieve effecten op het milieu te compenseren, gebeurt dat nog niet echt. Iets meer dan 25 procent kiest namelijk voor luchtvaartmaatschappijen die actief aan milieucompensatie doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.