Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Groot aantal kinderen speelt nooit buiten

Het aantal kinderen dat nooit buiten speelt is aan het stijgen. In 2017 speelde 8 procent van de kinderen nooit buiten, een jaar later was dat opgelopen tot 15 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Jantje Beton onder bijna 6200 ouders met kinderen tussen 4 en 14 jaar oud.

Games

Kinderen spelen gemiddeld 8,4 uur per week buiten, maar dit gemiddelde wordt opgetrokken door een relatief kleine groep die meer uren buiten doorbrengt. Aan de andere kant zijn er ook kinderen die helemaal nooit buiten spelen, namelijk 15 procent. Dat zijn vooral kinderen uit de hogere sociale klasse in de Randstad. Vaak zijn kinderen die niet of niet vaak buiten spelen liever aan het gamen. Of ze spelen binnen omdat er geen andere kinderen zijn om mee buiten te spelen.

Sommige ouders houden hun kinderen zelf binnen, omdat ze de verkeerssituatie of de sociale omgeving buiten te onveilig vinden of omdat ze zelf te druk zijn met werk of andere bezigheden.

Buitenspeeldag

Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren op 12 juni de jaarlijkse Buitenspeeldag. Er zijn dan veel activiteiten om kinderen te stimuleren buiten te spelen en te sporten in hun eigen buurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.