Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 jun 2019 / 06:40 uur

Belastingbetaler gaat meebetalen aan postbezorging

Waar we nu nog zorgeloos onze brieven thuis ontvangen, kan dat in de nabije toekomst veranderen. De belastingbetaler moet in de toekomst namelijk waarschijnlijk mee gaan betalen aan de instandhouding van de postbezorging in Nederland.

Volgens PostNL heeft deze verandering te maken met de wijziging van de postwet uit 2009. Deze wet moet aangepast worden, omdat marktomstandigheden in de postsector drastisch zijn veranderd door de afname aan fysieke post, zo meldt De Telegraaf.

Fusie

PostNL en rivaal Sandd willen als gevolg van deze veranderde marktomstandigheden samengaan. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) beoordeelt dit plan momenteel. Maar deze fusie is mogelijk niet afdoende om de postbezorging aan particulieren, de zogeheten universele postdienstverlening (upd), in Nederland in stand te houden.

Versobering

„Het kan niet uitgesloten worden dat één van de overwegingen zal zijn een beroep te doen op de belastingbetaler om de continuïteit van de upd te waarborgen”, zo schrijft PostNL. Volgens het postbedrijf is het ’publieke belang’ niet gediend als de versobering steeds maar weer op het bordje van PostNL terecht komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belastingbetaler gaat meebetalen aan postbezorging
Sluiten