Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 mei 2019 / 09:50 uur

Zwolle geen gastheer Songfestival in 2020

De strijd om het onderdak bieden van het Songfestival gaat voorlopig nog wel even door. Vorige week gaven Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Zwolle en Arnhem interesse te hebben in het evenement. Deze week haakt één van deze steden echter af.

„De accommodatie voldoet niet aan de eisen. Qua omvang, faciliteiten en capaciteit gaat het op dit moment niet lukken. Je kunt bijbouwen, maar ook dat is niet ideaal. Hier het Songfestival houden, is alsof je de Champions League-finale in het stadion van PEC Zwolle speelt”, stelt Toni Denneboom, directeur van De IJsselhallen in Zwolle, in een interview met De Stentor.

Zwolle geen gastheer Songfestival in 2020.
Zwolle geen gastheer Songfestival in 2020. Foto: ANP.

Waar Zwolle het Songfestival dus niet gaat organiseren, heeft Denneboom wel een voorkeur voor een andere locatie. „Ik hoop op Den Bosch, maar ik geef Ahoy in Rotterdam een goede kans. Amsterdam heeft in die periode al de Grand Prix van Zandvoort in de regio."

Eisen

Het duurt naar alle waarschijnlijkheid nog wel even voor we zeker weten waar het Songfestival plaats gaat vinden. Zo hoopt de NPO over een paar weken bekend te kunnen maken waaraan een stad moet voldoen om kans te kunnen maken op de organisatie. Daarna kunnen steden die aan de gestelde eisen voldoen zich definitief opgeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwolle geen gastheer Songfestival in 2020
Sluiten