Metro
Metro Nieuws 8 mei 2019 / 09:09 uur

Webshop verkoopt rokjes met afbeeldingen Auschwitz

De Australische webwinkel Redbubble verkoopt rokken en tasjes met daarop afbeeldingen van Auschwitz. Niet zo galant, vinden zowel Auschwitz Memorial, de stichting achter Auschuwitz, als andere Twitteraars. Dinsdagavond ontstond er ophef op Twitter over de website.

„Denken jullie nou echt dat het verkopen van producten als kussens, rokjes of tassen met afbeeldingen van Auschwitz – een plek waar 1,1 miljoen mensen zijn vermoord – acceptabel is? Het is storend en respectloos”, twitterde Auschwitz Memorial aan de webwinkel.

Excuses

Redbubble is een online marktplaats waarbij onafhankelijke gebruikers verantwoordelijk zijn over de afbeeldingen die zij plaatsen.

Na de ophef bood de webshop direct zijn excuses aan, al namen ze geen verantwoordelijkheid. „Bedankt voor het onder onze aandacht brengen van deze producten. Dit is niet acceptabel en niet in lijn met onze voorwaarden. We ondernemen gelijk actie door deze producten te verwijderen, net als producten die hierop lijken."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Webshop verkoopt rokjes met afbeeldingen Auschwitz
Sluiten