Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Tientallen migranten verdronken voor kust Tunesië

Bij een bootramp voor de Tunesische kust zijn vermoedelijk tientallen migranten om het leven gekomen. Het Tunesische persbureau TAP meldt dat zeker zeventig mensen verdronken toen hun vaartuig zonk in internationale wateren. Zestien mensen overleefden het drama.

Reddende vissers

Volgens TAP raakte de boot op enkele tientallen zeemijlen van de kust in de problemen. De zestien overlevenden zouden zijn gered door vissers. Het exacte dodental is nog niet bekend. Drie lichamen zijn gevonden, maar tientallen mensen worden nog gemist, meldt het ministerie van Defensie aan AFP.

Minstens vijftig doden

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) maakt ondertussen melding van minstens vijftig doden en zestien overlevenden. De boot zou volgens de eerste berichten zijn vertrokken uit Libië. Dat Noord-Afrikaanse land staat bekend als een belangrijk vertrekpunt voor migranten die met bootjes proberen Europa te bereiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.