Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Thaise voetballertjes rijk door film over grotdrama

Je weet het vast nog wel: vorig jaar zaten twaalf Thaise voetballertjes en hun coach ruim twee weken vast in een ondergelopen grot. Na een grote reddingsacties kwamen alle twaalf jongens levend naar buiten. En nu hun verhaal verfilmd wordt, zijn ze ook nog eens in één klap rijk. Zij, en hun voetbalcoach, krijgen namelijk 80.000 euro per persoon. Dit heeft een woordvoerder van het Thaise ministerie naar buiten gebracht.

Jaarsalaris

Het bedrag dat de jongens krijgen klinkt voor ons al veel, maar voor hen heeft het veel meer waarde. Het minimum jaarsalaris in Bangkok, de hoofdstad van Thailand, ligt namelijk omgerekend rond de 2600 euro.

15 procent van het geld gaat naar goede doelen, zo stelt het bedrijf dat de belangen van de jongens en de coach behartigt. „We geven het aan organisaties die focussen op hulp bij rampen."

Netflix

Netflix gaat samen met SK Global Entertainment de film produceren. Dat laatste bedrijf maakte eerder al de film Crazy Rich Asians, die al meer dan honderd miljoen euro heeft opgebracht.

Een woordvoerder van Netflix laat weten dat ze erg trots zijn dat ze deze film mogen maken. „Het verhaal is een combinatie van zo veel unieke lokale en universele thema’s. We kijken ernaar uit om het verhaal voor een mondiaal publiek te brengen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.