Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 mei 2019 / 14:19 uur

Noord-Korea: ‘Raketproeven waren zelfverdediging’

De recentelijk door Noord-Korea uitgevoerde raketproeven waren ‘routineus en zelfverdedigend’. Volgens staatsmedia is dat de verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hield persoonlijk toezicht op de lancering van de raketten en ten minste één korteafstandsraket.

„De recente raketproeven uitgevoerd door onze krijgsmacht waren niets meer dan onderdeel van onze militaire training, waren op niemand gericht en hebben niet geleid tot een verslechtering van de situatie in de regio", zei een woordvoerder van het ministerie.

70 tot 200 kilometer ver

Noord-Korea vuurde zaterdag meerdere korteafstandsraketten af vanuit de kuststad Wonsan. De projectielen kwamen neer in zee. Volgens de gezamenlijke stafchefs van Zuid-Korea reikten meerdere raketten 70 tot 200 kilometer ver.

Het was de eerste grote wapentest van het Aziatische land sinds november 2017 en kwam nadat de gesprekken met de Verenigde Staten en Zuid-Korea over denuclearisatie van het Koreaans schiereiland waren vastgelopen.

De raketproeven. / EPA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noord-Korea: ‘Raketproeven waren zelfverdediging’
Sluiten