Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 mei 2019 / 14:24 uur

In Breda pakken ze hardrijders aan met nepbus

De strijd tegen automobilisten die te hard rijden heeft woensdag in Breda nieuwe vormen aangenomen. Daar heeft wethouder Boaz Adank namelijk een neppe ‘flitsbus’ in de berm gezet van de Zuidelijke Rondweg, een plek waar mensen vaak te hard rijden.

De niet-werkende ‘flitsbus’ lijkt op een echt busje waarmee hardrijders worden geflitst. Op deze manier vraagt de gemeente bestuurders naar eigen zeggen op een creatieve manier om zich aan de snelheid te houden.

Vanaf woensdag zullen er regelmatig levensechte afbeeldingen van de flitsbus langs de wegen in het gebied staan. „We willen dat automobilisten gaan twijfelen of er geflitst wordt en hun snelheid verminderen”, vertelt wethouder Boaz Adank aan Nu.nl.

Ook echte controles

Daarnaast zullen er natuurlijk ook nog gewoon echte controles worden uitgevoerd, waarbij mensen wel op de bon geslingerd kunnen worden. De gemeente hoopt naast de extra bewustwording ook een stukje geluidsoverlast te verminderen.

De gemeente Breda probeerde eerder al wat aan de hardrijders te doen. Er waren toen bosjes aangeplant, zodat automobilisten de flitsers minder goed konden zien. In het weekend van 13 april heeft een onbekend persoon dit groen echter weggehaald.

Breda liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en plaatste een bord met ‘Slow down! Hier komt iets nieuws’. Daarmee werd dus gedoeld op de flitsauto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In Breda pakken ze hardrijders aan met nepbus
Sluiten