Metro
Metro Nieuws 8 mei 2019 / 15:44 uur

Kritiek na campagnefilmpje Europese verkiezingen SP

Het nieuwe campagnefilmpje van de SP heeft voor veel ophef gezorgd op social media. In het filmpje is een man te zien, genaamd Hans Brusselmans, die wel heel erg op PvdA-lijsttrekker Frans Timmermans lijkt.

https://www.youtube.com/watch?v=lBkOKd1MbGY

Alles naar Brussel

Timmermans wordt in het filmpje van de SP op de hak genomen. Zo trekt Brusselmans in het filmpje zijn broek uit en propt hij zich vol met stukken taart in de kleur van de Nederlandse vlag. Verder noemt hij Nederlandse burgers ‘boerenpummels’ en vraagt hij zich af waarom ze die ‘boerenpummels’ zelf zouden laten beslissen. ‘Alles naar Brussel’ is dan ook zijn motto.

Verkiezingen

De verkiezingsstrijd in aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen lijkt nu wel echt in gang te zijn gezet. PvdA’er Lodewijk Asscher heeft inmiddels gereageerd op het campagnefilmpje. Via Twitter laat hij weten: ‘Verdeeldheid op links is feest voor rechts’. Ook richt hij zich rechtstreeks tot Lilianne Marijnissen: ‘ Beste Lilianne Marijnissen, wij voeren een positieve campagne voor een sociaal, eerlijk en duurzaam Europa’. De verkiezingen voor het Europees Parlement staan gepland op 23 mei.

Ook de rest van Nederland liet via Twitter weten een mening te hebben over het filmpje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kritiek na campagnefilmpje Europese verkiezingen SP
Sluiten