Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 12 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Eurovisiesongfestival van start met oranje loper

Het Eurovisiesongfestival van 2019 is zondagavond officieel geopend met een openeingscermonie op Habima Square, in het centrum van Tel Alviv. Speciaal voor deze gelegenheid was een oranje loper uitgerold.

Wereldpers en songfestivalfans kwamen op het evenement op het plein voor het Habiba Theatre af. Omdat het welkomstprogramma besloten is, bleef het bij toekijken op een afstandje.

Wachten

Cyprus liep voorop in de bonte stoet. Nederlandse Duncan laurence moest hierna nog 2 uur en 10 minuten wachten voordat hij op zijn beurt over de oranje loper mocht schrijden. Tevens was hij een van de laatsten. Bijna alle 41 artiesten, oud-winnares Netta en de burgemeester van Tel Aviv waren hem voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.