Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Den Haag gaat toeterende bruidsstoet beboeten

Slecht nieuws voor mensen die graag hun claxon gebruiken in een bruidsstoet, de gemeente Den Haag gaat namelijk streng controleren op geluidsoverlast. Overtreders worden fors beboet. Naast toeterende bruiloftsstoeten liggen overlastgevende scooterrijders in het vizier van de controleurs. Vooral op mooie zomerdagen krijgt de stad veel meldingen over deze vorm van overlast.

Gemeente en politie zullen onaangekondigd acties houden op populaire plekken, zoals in Scheveningen en de in wijk Clingendael, die een veelgebruikte bruiloftslocatie is.

Onnodig geluid

De controles richten zich ook op onnodig geluid veroorzaakt met een voertuig, zoals luide muziek in de auto met de ramen open, steeds rondjes rijden, onnodig gas geven en hard optrekken. De boetes zijn flink: tussen de 260 en 380 euro. Onnodig toeteren levert de overtreder echter 35 tot 95 euro boete op.

In Scheveningen zorgen rondrijdende scooters en motoren voor overlast. Ook auto’s met harde muziek zijn een probleem. De overlast is het grootst tijdens de (eerste) mooie stranddagen, aan het eind van de middag en ’s avonds.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.