Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

‘Thijs H. klopte aan bij meerdere hulpverleners’

Thijs H., die wordt verdacht van het doodsteken van drie mensen, klopte de afgelopen maanden bij meerdere medische instanties aan. Dat melden bronnen aan het AD op basis van zijn medisch dossier. Volgens forensisch psychologen leed hij aan een psychose.

Geestesziekten

H. leed al langer aan verschillende geestesziekten, en de afgelopen maanden was zijn contact met hulpverleners intensiever. Dat is het beeld dat oprijst uit zijn medisch dossier, melden betrouwbare bronnen aan het AD.

Psychologen concluderen op basis van de nu beschikbare gegevens dat H. ten tijde van het neersteken van de drie mensen psychotisch was. „Ik acht dat heel waarschijnlijk”, zegt forensisch psycholoog Ernst Ameling, die 18 jaar verbonden was aan het Pieter Baan Centrum.

Volgens een politiebron was de verdachte woensdagavond, na zijn arrestatie, zo erg in de war dat er geen zinnig verhoor uitgevoerd kon worden. Hij moest eerst met medicatie gekalmeerd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.