Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 apr 2019 / 11:10 uur

Paus spreekt urbi et orbi uit tijdens Paasmis

Onder het toeziend oog (en oor) van tienduizenden gelovigen sprak Paus Franciscus op het plein voor de Sint Pieterkathedraal de traditionele woorden urbi et orbi. Hiermee wordt de paasmis gevierd.

Over de vrolijke viering lag een zwarte deken door de aanslagen op Sri Lanka, waarbij drie katholieke kerken het doelwit waren. De paus sprak van „wreed geweld" en verklaarde dat hij zich verbonden voelt met de slachtoffers die door „rouw en pijn" zijn geraakt met Pasen. Na het traditionele urbi et orbi zei hij: „Ik vertrouw de Heer hen toe die tragisch om het leven zijn gekomen en bid voor de gewonden en allen die lijden door deze dramatische gebeurtenis.”

Belangrijkste feest

Tijdens Pasen herdenken aanhangers van het Christendom de wederopstanding van Jezus Christus. Het is voor hen het belangrijkste feest. Het urbi et orbi wordt maar op drie momenten uitgesproken: na de kerst, met Pasen en tijdens de verkiezing van een nieuwe paus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Paus spreekt urbi et orbi uit tijdens Paasmis
Sluiten