Metro
Metro Nieuws 5 apr 2019 / 12:59 uur

Monument Nicky Verstappen opnieuw vernield

Het monument ter nagedachtenis aan Nicky Verstappen is opnieuw vernield. Dat meldt 1Limburg. Er zijn stukken steen weggeslagen en de afgebroken stukken van het monument liggen op de grond. Het monument is waarschijnlijk vernield met een zwaar voorwerp.

Eerdere vernielingen

In 2007 werd Eric A. uit Landgraaf aangehouden voor het vernielen van het monument. Hij rukte bloemen uit potjes en zaagde paaltjes af. In 2008 werd het monument wederom vernield en ook in augustus 2013 was het weer raak. Toen werd het monument beklad met gele verf. Het is niet bekend wie er achter de laatste twee vernielingen zit.

Nicky Verstappen

Nicky Verstappen (geboren op 13 maart 1987) uit het Limburgse dorpje Heibloem verdween op 10 augustus 1998. Verstappen was met een groep dorpsgenoten op kamp, dat plaatsvond op De Heikop, een recreatieoord op de Brunssummerheide. In de nacht van 9 op 10 augustus bleek Verstappen bij het wakker worden niet meer in zijn tent te liggen. Met man en macht werd er gezocht: een dag later werd hij dood gevonden, één kilometer bij het kamp vandaan.

Tijdens een persconferentie op 22 augustus 2018 maakten politie en justitie na dna-onderzoek bekend Jos Brech als verdachte te zien. Na een internationale zoektocht werd hij in Spanje opgepakt.

Reageer op artikel:
Monument Nicky Verstappen opnieuw vernield
Sluiten