Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Man (49) uit Breda overleden na gerichte aanslag

Een 49-jarige man uit Breda die maandagavond ernstig gewond raakte door een brand is overleden. Dat maakte de politie dinsdagochtend bekend. De politie vermoedt dat er sprake was van „een gerichte aanslag" op hem.

„We gaan ervan uit dat het geweld persoonlijk tegen meneer gericht was", zei een woordvoerder tegen Omroep Brabant. De man zou in brand gestoken zijn in een garagebox aan de Sparrenweg in Breda. De politie zoekt naar een of meerdere daders.

Ernstige brandwonden

De man werd maandagavond na de aanslag in een huis in de straat onder de douche gezet. Hij was toen nog aanspreekbaar. Daarna werd hij met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer heeft nog wel een verklaring afgelegd bij de politie. Het slachtoffer werd ernstig gewond afgevoerd naar een ziekenhuis. Tegen Omroep Brabant zeggen buurtbewoners dat het gaat om een uit de hand gelopen vete tussen twee mannen die in eerste instantie op Facebook werd uitgevochten.

Bij het onderzoek aan de Sparrenweg droeg de politie kogelwerende vesten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.