Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Gevangene verruilt Tenerife voor Oostenrijkse cel

Waar de meeste gevangenen dromen van een rustig leven onder de zon, wellicht op een eiland, ging een Oostenrijkse man liever weer terug het gevang in. De man beweert meer dan tien jaar geleden uit een gevangenis in zijn thuisland te zijn gevlucht.

Klaar met de eilanden

De man heeft zichzelf aangegeven bij de politie in Salzburg. De reden? Naar eigen zeggen was de vrije vogel het zat om op de Canarische Eilanden van Spanje te wonen.

De voortvluchtige man is inmiddels 64 en kwam op de luchthaven van München aan met twee koffers. Vanuit de Duitse stad heeft hij een trein genomen om uiteindelijk bij het politiebureau van Salzburg uit te komen. Tegen agenten verklaarde hij meer dan tien jaar op Tenerife te hebben gewoond.

Weer achter slot en grendel

Hij bleek het leven onder de zon inmiddels goed beu en beweerde tegen de agenten dat hij nu wel lang genoeg op de Canarische Eilanden had gewoond. „Tenerife is niet meer wat het geweest is”, zo liet de man weten. De politie bevestigt inmiddels dat hij destijds uit de penitentiaire inrichting ontsnapte. Waarvoor de man veroordeeld werd, is niet bekend. Hij zit ondertussen weer achter slot en grendel in de gevangenis van Salzburg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.