Metro
Metro Nieuws 16 mrt 2019 / 08:35 uur

Kabinet: boeken antivaxxers niet meer verkopen

Bol.com moet volgens het kabinet stoppen met de verkoop van niet-wetenschappelijke boeken die pleiten tegen het inenten van kinderen. Blokhuis, de staatssecretaris van Volksgezondheid, zegt tegen het AD ‘dat Bol.com op zijn minst omstreden publicaties uit de etalage moet halen’.

Als je op de website van het bedrijf ‘vaccinaties’ invoert, krijg je boeken met titels als Leven zonder vaccinaties, Vaccinaties doorgeprikt en Wat je niet verteld wordt over vaccinaties te zien.

Niet-wetenschappelijk

Staatssecretaris Blokhuis is het daar niet mee eens. „Als je ziet hoeveel we in Nederland doen om het belang van vaccineren – allemaal volstrekt wetenschappelijk onderbouwd – te onderstrepen, dan werkt het nogal contraproductief als zo’n commerciële aanbieder boeken aanbiedt die 180 graden de andere kant opgaan."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kabinet: boeken antivaxxers niet meer verkopen
Sluiten