Metro
Metro Nieuws 20 mrt 2019 / 10:40 uur

Al 85.000 euro voor uitvaart slachtoffers Utrecht

Update: Er kwam zoveel geld binnen dat de buurvrouw van Roos besloten heeft het geld ook te geven aan de andere nabestaanden en gewonde slachtoffers van de aanval.

UPDATEAllereerst ben ik bijzonder dankbaar voor alle gulle giften. Ik had met deze actie een persoonlijk doel voor…

Gepostet von Martje Beniest – Kleppe am Mittwoch, 20. März 2019

Voor de bij de schietpartij in Utrecht overleden Roos is inmiddels meer dan 80 duizend euro opgehaald. Het meisje van negentien kwam maandag om het leven bij de schietpartij in de Utrechtse tram.

Steunen

De buurvrouw van Roos wilde haar buurman steunen. „Omdat ik wil dat mijn buurman alleen maar bezig is met rouwen om het verlies van zijn lieve dochter Roos en niet met geld bezig moet zijn vraag ik jullie hulp!", schreef Martje Beniest bij haar crowdfundactie.

„Mijn buurman heeft het niet breed, is alleenstaand en woonde met Roos samen. Om te voorkomen dat hij nog meer financiële zorgen krijgt door dit oneerlijke overlijden van zijn dochter wil ik hem graag financieel ondersteunen door geld in te zamelen." Twee acties startte ze, om ervoor te zorgen dat haar buurman een zo goed en mooi mogelijk afscheid voor zijn dochter zou kunnen regelen.

75.000 euro voor uitvaart slachtoffer Kanaleneiland
Roos (19) / privéfoto

Bij de ene stelde ze een streefbedrag van 1.000 euro in, bij de ander een bedrag van 2.500. Binnen 24 uur heeft ze een ruime 85 duizend euro opgehaald.

Intens verdrietig

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zich woensdag ook uitgesproken over de schietpartij. Ze zijn „intens verdrietig" over het drama dat maandag in Utrecht plaatsvond. „Ik wil ook mede namens mijn vrouw zeggen dat we intens verdrietig zijn met wat er gebeurd is in Utrecht afgelopen maandag. Dat we heel erg meegeleefd hebben. Uiteraard in de eerste plaats met de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers en ook vrienden, bekenden, iedereen die daarbij betrokken is. We wensen de gewonden heel veel beterschap toe en hopen dat ze snel en volledig herstellen", zei Willem-Alexander tijdens een werkbezoek in Brabant.

Ook bedankten ze de hulpverleners, speciale diensten en de inwoners van Utrecht, die zich hebben ingezet voor de medemens.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Al 85.000 euro voor uitvaart slachtoffers Utrecht
Sluiten