Metro
Metro Nieuws 28 feb 2019 / 22:36 uur

Willem II verslaat AZ en treft Ajax in bekerfinale

In de strijd om de halve finale van de KNVB Beker heeft Willem II AZ verslagen met 2-1. Dat betekent dat ze Ajax zullen ontmoeten in de bekerfinale. Deze wordt op 5 mei om 18.00 uur gespeeld.

De wedstrijd moest via strafschoppen besloten worden.

Prachtgoal

AZ pakte in de 23e minuut een goal, maar Willem II wist na de rust de gelijkmaker te scoren. Vooral de goal van AZ, gemaakt door Calvin Strengs, is reden voor lof. Want wat een prachtgoal was dat.

Tot de 60e minuut was het geen spektakelstrijd in Tilburg. Willem II probeerde wel, maar kreeg geen scoringskansen. Tot de 64e minuut, toen wist Alexander Isak hem erin te tikken. Het bleef 1-1 in de halve finale, waardoor er verlenging kwam.

Penalty’s

Pavlidis liet gelijk een behoorlijke kans liggen voor Willem II, de Tilburgse ploeg bleef wel duidelijk de overhand houden in de verlenging. Toch vielen de doelpunten niet voor de rust van de verlenging. Na de rust had AZ de overhand, hoewel dat ook niet tot daadwerkelijke goals leidde.

Ook in de verlenging wist geen van de partijen de overwinning binnen te slepen, de wedstrijd werd beslist met strafschoppen. AZ wist één van de vijf raak te schieten, Willem II kreeg er drie in. Dat betekent dat de Tilburgers er met de winst vandoor gaan.

Ajax – Feyenoord

Woensdag wist Ajax Feyenoord te verslaan in de Klassieker. In de Kuip waren de Amsterdammers met 0-3 te sterk. Ze kwamen wat traag op gang, maar wisten voor de rust het eerste doelpunt te scoren. Matthijs de Ligt kopte in zijn honderdste wedstrijd voor Ajax binnen uit een hoekschop, die overigens ten onrechte aan Ajax was gegeven.

Kort na de rust scoorde Ajax opnieuw vanuit een terechte hoekschop. In de 65e minuut maakten ze het af met het derde doelpunt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Willem II verslaat AZ en treft Ajax in bekerfinale
Sluiten