Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 feb 2019 / 10:04 uur

Werknemers Schiphol betrokken bij drugssmokkel

Dinsdag heeft de Koninklijke Marechaussee twee werknemers de luchthaven aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een grootschalige drugssmokkel.

Het zou gaan om werknemers van 33 en 34 jaar, werkzaam in de bagagekelder, catering en schoonmaak. In hetzelfde onderzoek deed de Marechaussee vorig jaar ook al twaalf aanhoudingen. Negen verdachten werkten op Schiphol. Dat maakte de Marechaussee dinsdag bekend.

Toegang tot beveiligde gebieden

De arrestaties maken deel uit van een in augustus vorig jaar begonnen strafrechtelijk onderzoek van een team Zware Criminaliteit van de Marechaussee. Dat richt zich op „de grootschalige invoer van verdovende middelen via de luchthaven Schiphol”. De verdachte werknemers hadden toegang tot het beveiligde gebied van de luchthaven.

Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat de organisatie „met het grootste gemak" koffers met heroïne en cocaïne naar Nederland haalde.

Reageer op artikel:
Werknemers Schiphol betrokken bij drugssmokkel
Sluiten