Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Vrouwen in pashokjes Primark Rotterdam gefilmd

Tientallen vrouwen zijn, zonder dat ze het wisten, gefilmd en gefotografeerd terwijl ze zich omkleedden in pashokjes in een Primark aan het Poolsterplein in Rotterdam. Dit schrijft het AD. Eén vrouw merkte het wel: zij zag aan de onderkant van het pashokje een uitgestoken arm met een mobieltje in de hand. Zij sloeg alarm en deed aangifte.

Verantwoording

Toen de politie tijdens het onderzoek het mobieltje bekeek, vonden ze nog meer beelden van vrouwen die niks hadden gemerkt. De man moest zich kort geleden verantwoorden tegenover een rechter. Die vindt dat de Rotterdammer behandeld moet worden. Het incident vond eind vorig jaar plaats, de verdachte geeft aan de vrouwen “voor de spanning”, te filmen. De verdachte is vader van een zoontje en woont sinds kort, na een relatiebreuk, weer bij zijn ouders. Hij meldt zich met zijn moeder bij de rechtbank. “Mijn ouders vinden het erg stom wat ik heb gedaan en zijn teleurgesteld in me”, zo zegt de man zelf.

‘Obsessie’

Ook geeft de man toe een ‘bepaalde obsessie voor seks’ te hebben en dat hij ‘een stukje spanning’ zoekt. De aanklager vindt het positief dat de man erkent dat hij een probleem heeft. Desondanks is de man strafbaar en moet hij hulp krijgen. Naast een taakstraf van 40 uur en voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken vindt de reclassering dat de man niet meer in de buurt van pashokjes mag komen. De taakstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf krijgt de Rotterdammer opgelegd, een ‘pashokjes-verbod’ vindt de rechter iets te ver gaan.

Spijt

De verdachte laat in zijn laatste woord weten er erg veel spijt van te hebben en hij komt volgens eigen zeggen nooit meer bij de Primark terug. Daarnaast belooft hij dit nooit meer te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.