Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 27 feb 2019 / 19:34 uur

Vrees voor hogere kosten verbouwing Binnenhof

Verantwoordelijk staatssecretaris Raymond Knops vreest hogere kosten voor de verbouwing van het Binnenhof. Doordat het goed gaat in de bouwsector, wordt alles duurder. De bewindsman kan nog niet zeggen wat de gevolgen zijn voor de renovatie, die over anderhalf jaar moet beginnen.

475 miljoen euro

De huidige marktsituatie geeft aanleiding voor financiële spanning op het beschikbare budget van 475 miljoen euro, meldt Knops aan de Tweede Kamer. Het gaat daarbij om een bedrag dat uitgaat van het kostenniveau van vier jaar geleden. De komende maanden moet blijken hoe groot de prijsstijging in de bouwsector op dit moment is en wat dit betekent voor de renovatie.

Het zal ook lastiger worden de juiste mensen voor de renovatie te vinden, aldus Knops. Hij benadrukt de noodzaak van voldoende vakbekwaam personeel. Delen van het Binnenhof zijn rijksmonument waarvoor specifieke kennis is vereist.

Onvoorziene kosten

Eerder meldde het Algemeen Dagblad al dat de kosten een stuk hoger uit zouden vallen dan gepland. Dit had echter niet met de prijsstijging in de bouwsector te maken, maar met een aantal onvoorziene kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrees voor hogere kosten verbouwing Binnenhof
Sluiten