Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 19 feb 2019 / 20:24 uur

Ruzie binnen eenmansfractie PVV Rotterdam

De PVV had in de gemeente Rotterdam een groot succes moeten worden. Mede door een schandaal rondom de na een dag de laan uitgestuurde Géza Hegedüs en de aanwezigheid van Leefbaar Rotterdam kwam dat er niet van. De partij zit met slechts een man in de gemeenteraad en daarmee gaat het niet helemaal lekker.

Tussen het enige raadslid Maurice Meeuwissen en fractiemedewerker Marjan Gonsalvez is er zelfs een arbeidsconflict ontstaan. Een rechter moest ingeschakeld worden om het geschil tussen beiden op te lossen, dat meldt Trouw.

Vriendjespolitiek

Gonsalvez is een van de twee ondersteunende burgerraadsleden. Echte frictie kwam er tussen beiden toen Meeuwissen zijn partner Maurice Hol aannam als betaald medewerker via de Stichting Fractieondersteuning PVV. Eigenlijk overlegde hij alleen nog met hem en werd Gonsalvez (en haar collega Norbert Swaneveld) buiten de partijoverleggen gehouden.

Dat veranderde ook zijn gedrag. „Hij ging zich steeds meer gedragen als dictator. ‘Ik ben de PVV Rotterdam’, hield hij ons voor", vertelt Gonsalvez. Uiteindelijk ging het helemaal mis toen Meeuwissen Gonsalvez opdroeg om te vertrekken tijdens een commissievergadering over demonstratierecht. Toen ze dit weigerde, werd ze op staande voet ontslagen. De rechter oordeelde later dat dit ten onrechte was.

Schadevergoeding

Dat ze er weer werkt, heeft haar niet veel opgeleverd, want Meeuwissen gebruikt haar nergens voor. Gonsalvez zinspeelt op een nieuwe rechtszaak, waarin ze een schadevergoeding van twee ton eist. „Ik heb geen inkomen, ik leef van wat spaargeld en giften van familie.”

Meeuwissen wilde niet tegenover de krant reageren. Hetzelfde geldt voor landelijke PVV. Iets waar Gonsalvez ook ervaring mee zegt te hebben. „Wilders vroeg me ooit nummer één te worden op de Rotterdamse lijst. Nu negeert hij mijn mails of telefoontjes."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruzie binnen eenmansfractie PVV Rotterdam
Sluiten