Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 feb 2019 / 09:24 uur

Prins Carnaval in de cel om brandstichting

Het carnavalsfeest staat weer voor de deur. En hoewel de voorbereidingen al in volle gang zijn, heeft het Limburgse kerkdorp Holtum te maken gekregen met een wel heel vervelende tegenslag: Prins Carnaval zit in de cel.

Op woensdagmiddag is het dorp klaar voor het aankomende carnavalsfeest. Bierfusten worden het dorp binnengereden, er hangen slingers en ballonnen, en gele carnavalsvlaggen aan de gevels. Enige minpunt: Prins Carnaval Mike de Eerste, wordt sinds 13 januari ‘Mike S.’ genoemd. Zijn vervanger is de elfjarige Esmee.

Verbijsterde dorpsgenoten

Mike S. wordt verdacht van brandstichting in zijn eigen huis en zou uit woede ook zijn prinsenpak op straat hebben gegooid. Volgens de regionale krant de Limburger zou er sprake zijn geweest van een ruzie in de relationele sfeer. Een deel van het huis waarin Mike woont met zijn partner Linda is nog altijd zwartgeblakerd.

Dorpsgenoten zijn verbijsterd en snappen niet hoe dit heeft kunnen gebeuren met de altijd enthousiaste en behulpzame Mike. „Hij zit bij de vrijwillige brandweer, doet aan darten, is lid van onze raad van elf”, aldus voorman Marcel Claessens van carnavalsvereniging De Katers. „Hij is heel actief, echt een vriendelijke gozer.” De buurvrouw van Mike laat weten dat zij denkt dat het hem allemaal teveel is geworden. „Hij is al jaren aan het verbouwen in dat huis en doet dan ook nog dat prinsschap erbij.”

Maar prins in de cel of niet, carnaval gaat koste wat kost door. Nu de elfjarige Esmee de taken van Mike S. overneemt zal het feest wel iets anders verlopen dan verwacht. Zo zal zijn vervanger geen druppel alcohol drinken en op tijd naar bed moeten.

Geen rondjes bier

Esmee zou als jeugdprinses vooral in de schaduw staan van Mike de Eerste en Linda, maar staat nu noodgedwongen zelf in de schijnwerpers. De leerling van groep acht zal recepties moeten aflopen, de optocht aanvoeren en verzorgingstehuizen moeten bezoeken. „Alles bij elkaar is het best veel, maar we helpen haar natuurlijk” zegt Esmee’s moeder Natasha. „En mensen denken mee. Toen ze afgelopen maandag naar een prinsenrecepis ging op het provinciehuis in Maastricht kwam ze om 22.30 uur thuis. De school hield daar de volgende dag wel rekening mee.”

Aan de belangrijkste taak van Prins Carnaval – het halen van vele rondjes bier – zal Esmee geen gehoor kunnen geven. „Dat zullen we namens de vereniging wel regelen, dat komt echt wel goed.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Prins Carnaval in de cel om brandstichting
Sluiten