Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Politie waardeert wielklemgrap StukTV niet

De politie heeft laten weten niet erg blij te zijn met de heren van StukTV. De mannen van het bekende YouTube-kanaal deden een poging om een wielklem aan te brengen bij een politieauto in het centrum van Amsterdam.

Mislukt

Die actie mislukte, agenten wisten het namelijk te voorkomen. Maar erg blij is de politie niet. „Opdracht door @StukTV om een zo creatief mogelijke manier een boete te krijgen is mislukt", schrijft de politie op Twitter. „Hinder hulpverleners niet! Geef je verstand voorrang!"

Een boete hebben de heren er niet voor gekregen, laat een woordvoerder van de politie weten. „De agenten hebben besloten om niet aan de opdracht te voldoen." Om te voorkomen dat ze nog ergens anders een nieuwe poging doen, zijn andere politiebureaus ingeseind en is de Tweet de wereld ingestuurd. „We willen hiermee aangeven dat ze te ver zijn gegaan. Je kunt geen hulpverleners blokkeren in hun werk."

Volgens een woordvoerder van Talpa, waar StukTV onder valt, snappen de makers de waarschuwing van de politie wel. „De wielklem heeft er maar heel kort om gezeten. En de makers benadrukken dat de politie gelijk heeft dat hulpverleners niet gehinderd mogen worden." Het ging om een opdracht vanuit het publiek.

De mannen zullen op een andere manier aan hun ludieke boete moeten komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.