Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 24 feb 2019 / 19:34 uur

Intertoys gaat mogelijk toch verder: Heel prematuur

Goed nieuws voor iedereen die zijn Intertoys-cadeaubon toch niet heeft kunnen inruilen. De speelgoedwinkelketen gaat mogelijk overgenomen worden door de franchisenemers gesteund door een groep investeerders die op dit moment nog onbekend willen blijven, dat meldt De Telegraaf.

De franchisenemers zouden van de 384 winkels van Intertoys er al zo’n honderd in hun bezit hebben. Daar willen ze naar verluidt nog 120 of 130 overnemen, waarmee er dus zo’n 150 niet gered worden.

Voorbereidende fase

„Het is nog heel prematuur", vertelt Hans de Groot van de Intertoys in Amstelveen. „We zitten echt nog in de voorbereidende fase. Ik kan nu nog niet inschatten hoe groot de kans is dat het daadwerkelijk doorgaat."

„Net als veel andere franchisenemers gaat het me aan het hart", vervolgt De Groot, die er al 42 jaar bij betrokken is. „We voelen ons erg verbonden. Het zou mooi zijn als het lukt, maar we hebben wel financiële steun van een Nederlandse ondernemer nodig. De gesprekken daarover zijn in volle gang, ook met de curator."

Green Swan

Overigens zouden deze franchisenemers niet de enige zijn met interesse in Intertoys. Ook de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan zou er oren naar hebben.

Reageer op artikel:
Intertoys gaat mogelijk toch verder: Heel prematuur
Sluiten